Materiaalivinkkejä

Täältä löydät materiaalia, jota voi hyödyntää 1-2-vuosiluokkien kielten opetuksessa, kielisuihkutuksessa ja kaksikielisessä opetuksessa nuorimpien oppijoiden kanssa.

Englanti

Oppi ja Ilo -sarjan One, Two, Three -tehtävissä voi kuunnella ja harjoitella sanojen ääntämistä sekä tehdä numeroihin liittyviä puuhatehtäviä.

Niilo Mäki Instituutin ilmainen materiaalipaketti Land Ahoy tutustuttaa oppilaat merirosvoseikkailun kautta englannin kieleen ja äänteisiin.

Cambridge English Sing and Learn – Pienille oppilaille sopivia lauluja ja tehtäviä, jotka tukevat uuden kielen oppimista.

British Council Learn English Kids – Runsaasti materiaalia, tulostettavia tehtäviä, askarteluohjeita ja hauskoja tongue twistereitä ääntämisen harjoitteluun.

Super Simple Songs – Alkuopetukseen sopivia lauluja, tulostettavaa materiaalia ja ohjeita opettajalle sekä lauluihin liittyviä askartelutehtäviä ja tulostettavia askartelupohjia.

Ruotsi

Svenska nu – Runsaasti materiaalia ruotsin opetuksen tueksi.
Språkliga smakbitar –oppaasta ja sivustolta löytyy hyviä vinkkejä 1-2-vuosiluokkien A1-ruotsin opetukseen.

Buu-klubben – Digitehtäviä ja videoita ruotsin opetuksen tueksi.

Folkhälsanin sivuilta löytyy materiaalia ja ohjeita kielellistä kehitystä tukeviin leikkeihin ja peleihin sekä kuvakortteja, joita voi hyödyntää ruotsin opetuksessa.

Hoppa på – Jumppatuokioita Bärtilin kanssa. Jumppakortit voi ladata ja tulostaa täältä.

Saksa

Goethe-instituutin sivuilta löytyy paljon materiaalia ja vinkkejä alakoulun kielen opetukseen.

Deutsch mit Felix und Franzi on Goethe-instituutin tuottama uusi saksan alkeisopetukseen kehitetty hauska ja hyödyllinen aineistopaketti. Aineisto soveltuu kaikkien alakoulun opettajien käyttöön ja sen tarkoituksena on antaa opettajille avaimet saksan alkeiden opetukseen. Aineisto on muokattu suomalaiseen opetusympäristöön sopivaksi ja käsikirjat ovat suomenkielisiä.

Lernspass für Kinder -sivustolta löytyy pelejä, ladattavia tehtävämonisteita, videoita ja mm. kulttuurin opetukseen soveltuvaa opetusmateriaalia.

Die Sendung mit der Maus -sivustolta löytyy paljon nuorimmille kieltenopiskelijoille soveltuvaa materiaalia ja hauskoja pelejä.

Sesamstraße -sivustolla on tarjolla paljon pelejä ja muuta materiaalia.

Zzzebra tarjoaa ideoita askarteluun, peleihin ja toiminnalliseen opetukseen.

Espanja

Rockalingua on musiikkipainotteinen sivusto, jossa on sekä ilmaista että maksullista materiaalia (mm. pelejä ja printattavia tehtäviä)

Emoji Flash Cards -sivustolta löytyy paljon espanjankielisin kuvatekstein varustettuja printattavia kuvakortteja.

Bilingual Kidspot -sivustolta löytyy ilmaista opetusmateriaalia sekä materiaalipaketteja espanjan opetukseen.