Digivinkkejä

Tänne on koottu hauskoja sovelluksia ja sivustoja, joista on iloa ja hyötyä alakoulun kielten opetuksessa, kaksikielisessä varhaiskasvatuksessa ja kielimaistiaisissa.

Lukulumo – Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen suunnattu sovellus, joka tarjoaa laajan valikoiman kuvakirjoja ääneen luettuina. Helppokäyttöisen sovelluksen avulla voi kuunnella suurta osaa kirjoista kymmenillä eri kielillä.

ChatterPix Kids – Sovellus, jossa oppilas voi ottaa valokuvan, piirtää
kuvalle suun ja äänittää puhetta.

Puppet Pals – Sovellus, jossa voi valita hahmot ja taustan, tehdä ja äänittää tarinan. Sovelluksen hahmojen avulla voi rohkaista lasta puhumaan.

Sock Puppets – Hauska sovellus, jolla voi harjoitella vieraan kielen puhumista käsinukkien avulla. Sovellus muuttaa puheäänet, mikä voi rohkaista lasta puhumaan.

Draw and Tell – Sovellus, jossa piirretään, lisätään elementtejä ja kerrotaan tarina.

Vocaroo – Sovellus, jolla voi äänittää ja tehdä qr-koodin. Oppilaat voivat äänittää myös pitempiä keskusteluja ja puhuttuja tekstejä. Äänite voidaan jakaa joko linkkinä tai qr-koodina.

Scratch Jr. – Tällä sovelluksella voi harjoitella helppoa koodausta ja tarinan rakentamista. Myös selainversio tietokoneella käytettäväksi.

Tools for Educators – Sivusto, josta löytyy työkaluja opettajan avuksi. Voit tehdä mm. itse noppia kuvilla, pelilautoja ja bingo-pohjia.

Wordwall – Tällä sivustolla voi luoda sanoista onnenpyörän, johon voi lisätä myös kuvia. Mahdollisuus tehdä vain viisi maksutonta sanastoa, mutta voit hyödyntää myös muiden tekemiä.

Umrissbilder – Tällä sivustolla voit tehdä haluamistasi valokuvista värityskuvia.