Kuvagalleria

Kuvasatoa Vipinää vieraisiin kieliin -seminaarista 29.3.2019

Päivä aloitettiin ilmoittautumalla ja nauttimalla runsas aamupala. Osallistujien seminaaripassista oli kätevästi luettavissa kääntöpuolelta omat henkilökohtaiset työpajavalinnat.

 

Osallistujat saivat mukaansa seminaarista muiden materiaalien ohella vesipullot seminaarin sanoman mukaisesti – #HelsinkiOppiiKieliä!

Seminaarin ensimmäinen puhuja oli Helsingin yliopiston professori Minna Huotilainen, joka puhui aivotutkimuksesta kieltenoppimisen näkökulmasta.

 

Jyväskylän Normaalikoulun tutkija-opettaja Hannu Moilasen luennolla pistettiin ”aivot liikkeelle!” Hannu esitteli mm. tutkimustuloksia liikunnan ja liikkumisen positiivisesta vaikutuksesta oppimiseen.

 

Maitta Kotaniemi-Rauramo ja Ilona Leimu esittelivät osallistujille varhennettuun kieltenopetukseen suunnitellun materiaalin ”The Early Bird Gets The Word”.

 

Taneli Nordbergin työpajassa päästiin draamakasvatuksen maailmaan ja pohdittiin, miten draamaa voi käyttää osana kieltenopetusta.

 

Ilona Leimu johdatteli osallistuja storyline-menetelmään.

 

Kari Moilasen luennolla pohdittiin, miten erilaiset oppijat voidaan huomioida kieltentunneilla.

 

Pirjo Pollari selkeytti osallistujille uuden opetussuunnitelman mukaista kielten arviointia.

 

Vuoden 2018 luokanopettaja Sari Salon Peppu irti penkistä kieltentunneillakin -työpajassa riitti liikettä ja digiä!

Helsingin kaupungin asiantuntijaopettaja Fanni Dunderberg opasti työpajassaan, miten Seppo-pelialustaa voi käyttää kieltenopetuksessa. Kuvassa osallistujat pelaamassa Seppoa. Helsingin kaupunki on hankkinut kaikille opettajille Seppo-lisenssin, jotta opetusta on helppo pelillistää, oppilaat pääsevät liikkumaan sekä harjoittamaan digitaalisia taitojaan.

 

Vuoden 2018 kieltenopettaja Anita Zengerin työpajasta ei uupunut naurua ja vauhtia! Anita tutustutti osallistujat omien oppilaidensa valitsemiin TOP 10 -leikkeihin, joita voi käyttää kieltentunneilla.

 

Nina Maunun työpajassa tutustuttiin harjoituksiin, joiden keinoin lisätään liikettä kieltentunneilla.

 

Nimensä mukaisesti Matti Halmetvaaran Ulos oppimaan kieltentunneillakin! -työpajassa ulkoiltiin ja samalla tehtiin harjoituksia, joiden keinoin oppii kieliä kuin huomaamattaan.

Yllätysesiintyjä, stand up -koomikko ja luokanopettaja Marko Kämäräinen päätti seminaarin showllaan.

 

Seminaarin lopuksi arvottiin vielä osallistujien kesken kasvatus- ja opetusalan tietokirjoja. Kuvassa kaskon pedagoginen asiantuntija Satu Koistinen (oik.) ja Kielirikas Helsinki II -hankkeen projektikoordinaattori Liisa Taimen.

 

Järjestäjät kiittävät Opetushallitusta mahdollisuudesta toteuttaa seminaari. Kiitos kuuluu myös kaikille muillekin yhteistyökumppaneille sekä luonnollisestikin osallistujille.