Materiaalivinkkejä

Tälle sivulle on koottu kielittäin sivustoja, joilta löytyviä vinkkejä ja materiaaleja voi hyödyntää 1-2-vuosiluokkien kielten opetuksessa, kielisuihkutuksessa sekä kaksikielisessä esi- ja alkuopetuksessa.

Englanti

Oppi ja Ilo -sarjan One, Two, Three -tehtävien avulla voi kuunnella ja harjoitella sanojen ääntämistä sekä tehdä numeroihin liittyviä puuhatehtäviä.

Niilo Mäki Instituutin ilmainen materiaalipaketti Land Ahoy tutustuttaa oppilaat merirosvoseikkailun kautta englannin kieleen ja äänteisiin.

Cambridge English Sing and Learn sisältää pienille oppilaille sopivia lauluja ja tehtäviä, jotka tukevat uuden kielen oppimista.

British Council Learn English Kids -sivulta löytyy runsaasti materiaalia, tulostettavia tehtäviä, askarteluohjeita ja hauskoja tongue twistereitä ääntämisen harjoitteluun.

Super Simple Songs -sivulta löytyy runsaasti esi- ja alkuopetukseen sopivia lauluja, tulostettavaa materiaalia ja ohjeita opettajalle sekä lauluihin liittyviä askartelutehtäviä ja tulostettavia askartelupohjia.

Ruotsi

Svenska nu tarjoaa runsaasti materiaalia ruotsin opetuksen tueksi. Språkliga smakbitar -oppaasta ja –sivustolta löytyy hyviä vinkkejä 1-2-vuosiluokkien ruotsin opetukseen.

Ylen Buu-klubbenista löytyy digitehtäviä ja hauskoja videoita ruotsin opetuksen tueksi.

Buu-klubbenin Hoppa på -jumppavideoilla liikutaan yhdessä Bärtilin kanssa. Tästä voit ladata Hoppa på -jumppakortit jumppatuokioiden tueksi.

Folkhälsanin sivuilta löytyy materiaalia ja ohjeita kielellistä kehitystä tukeviin leikkeihin ja peleihin sekä kuvakortteja, joita voi hyödyntää ruotsin opetuksessa.

Saksa

Goethe-instituutin sivuille on koottu paljon materiaalia ja vinkkejä saksan opetuksen tueksi.

Deutsch mit Felix und Franzi on Goethe-instituutin tuottama, saksan alkeisopetukseen kehitetty hauska ja hyödyllinen aineistopaketti. Aineisto soveltuu alakoulun opettajien käyttöön ja sen tarkoituksena on antaa opettajille avaimet saksan alkeiden opetukseen. Aineisto on muokattu suomalaiseen opetusympäristöön sopivaksi ja käsikirjat ovat suomenkielisiä.

Lernspass für Kinder -sivustolta löytyy pelejä, ladattavia tehtävämonisteita, videoita ja mm. kulttuurin opetukseen soveltuvaa opetusmateriaalia.

Die Sendung mit der Maus -sivustolta löytyy paljon nuorimmille oppijoille sopivaa materiaalia ja hauskoja pelejä.

Sesamstraße -sivustolla on tarjolla paljon pelejä ja muuta materiaalia.

Zzzebra-sivusto tarjoaa ideoita askarteluun, peleihin ja toiminnalliseen opetukseen.

Espanja

Rockalingua on musiikkipainotteinen sivusto, jossa on sekä ilmaista että maksullista materiaalia (mm. pelejä ja printattavia tehtäviä)

Emoji Flash Cards -sivustolta löytyy paljon espanjankielisin kuvatekstein varustettuja printattavia kuvakortteja.

Bilingual Kidspot -sivustolta löytyy ilmaista opetusmateriaalia sekä materiaalipaketteja espanjan opetukseen.