Digivinkkejä

Tälle sivulle on koottu hauskoja ja hyödyllisiä sovelluksia ja sivustoja, joita voi hyödyntää kielisuihkutuksessa, pienten oppijoiden kieltenopetuksessa sekä kaksikielisessä esi- ja alkuopetuksessa.

ChatterPix Kids on sovellus, jossa oppilas voi ottaa valokuvan, piirtää
kuvalle suun ja äänittää puhetta.

Puppet Pals on sovellus, jossa voi valita hahmot ja taustan ja äänittää dialogin. Sovelluksen hahmojen avulla voi rohkaista lasta puhumaan kohdekieltä.

Sock Puppets on hauska sovellus, jolla voi harjoitella vieraan kielen puhumista käsinukkien avulla. Sovellus muuttaa puheäänet, mikä voi rohkaista lasta puhumaan.

Draw and Tell on sovellus, jossa piirretään, lisätään elementtejä ja kerrotaan tarina.

Vocaroo on sovellus, jolla voi äänittää ja tehdä qr-koodin. Oppilaat voivat äänittää myös pitempiä keskusteluja ja puhuttuja tekstejä. Äänite voidaan jakaa joko linkkinä tai qr-koodina.

Scratch Jr. -sovelluksella voi harjoitella helppoa koodausta ja tarinan rakentamista. Myös selainversio tietokoneella käytettäväksi.

Wordwall -sivustolla voi luoda sanoista onnenpyörän, johon voi lisätä myös kuvia. Mahdollisuus tehdä vain viisi maksutonta sanastoa, mutta voit hyödyntää myös muiden tekemiä.

Umrissbilder – sivustolla voit tehdä haluamistasi valokuvista värityskuvia.